Documentatie

Verkoopbegeleiding

Alles start met goed inzicht in de financiële situatie. Daarnaast zijn de specifieke, vaak persoonlijke wensen, van doorslaggevend belang. Hoe wilt u straks graag wonen?

Wij helpen bij het in beeld krijgen uw totale financiële situatie. Dat doen we in een financieel gesprek. Wat zijn de wensen en wat zijn de mogelijkheden? Vaak kan er meer, dan dat u zelf denkt.

Na verkoop van de eigen woning kan verhuizen naar een huurwoning de volgende stap zijn. Maar vaak is opnieuw een woning kopen de beste optie.

Bij verbouw-wensen blijkt in de praktijk vaak dat het opnemen van de overwaarde de ideale oplossing is. Daarmee kan bijvoorbeeld de gewenste woningaanpassing worden gefinancierd. Dan horen we “ach heerlijk, we kunnen toch blijven wonen in ons vertrouwde huis en in die prettige woonomgeving. We wisten niet dat het kon.”

Natuurlijk komt er veel kijken bij woningverkoop. De Woningwijzers helpen u met dit hele traject. Hieronder staat beschreven welke mogelijkheden er zijn.

Woningverkoop

Hoe en wie gaat de woning verkopen? Wilt u dat zelf doen, met een beetje hulp van een expert óf besteedt u het liever helemaal uit?

Wij helpen u graag. Als Gecertificeerd Verkoopbegeleider verkopen De Woningwijzers voor u de woning. Wij nemen u het hele traject uit handen, vanaf de waardebepaling tot en met het tekenen van de verkoopakte bij de notaris.

We starten met het financiële gesprek! Als Financieel Adviseur komt Anke Albring eerst bij u thuis.

Samen met u bepalen we de verkoopwaarde van uw huis, we zorgen voor professionele foto’s (+ eventueel een film én/of drone-opnames) en voor het opmeten van de woning volgens de NEN2580 norm. Daarna plaatsen we de woning op Funda en op diverse andere verkoopsites.

Uiteraard overleggen we over de afspraken m.b.t. de bezichtigingen. Ook dat doen we voor u. Tijdens het hele traject houden we u op de hoogte en overleggen we continue. Gaat alles zoals u dat wenst? Blijven uw belangen goed in beeld? Daar zien wij op toe en we hebben telkens alvast de volgende stap in voorbereiding.

Is er voor de verkoop eventueel een stylist nodig? Moet er nog iets aangepast worden, voordat de woning verkoop-klaar is? Wij regelen het allemaal.

Overwaarde in de woning

Wij horen het vaak: de opmerking: “als ons geld zit in de stenen”. Het komt inderdaad veel voor, dat het meeste “spaargeld zit opgesloten in de overwaarde van woning”. Is verkopen en verhuizen dan de enige optie? Nee hoor, er is veel meer mogelijk. Er zijn hypotheekproducten, waarbij de overwaarde uit de woning kan worden opgenomen. Er zijn veel aanbieders, veel producten en veel bestedingsdoelen. Wij helpen u kiezen!

U kunt de overwaarde opnemen om in de huidige woning te blijven wonen. Denk aan verbouwing, waarmee u een slaapkamer en badkamer op de begane grond realiseert.

In sommige gevallen laat de financiële situatie toe dat de overwaarde opgenomen kan worden om aan de kinderen te schenken. Om hen te helpen met het financieren van de studie of voor de aankoop van een eigen woning. Wij weten ook veel over de mogelijkheden op dat gebied. We helpen met ook de hypotheek en met de schenkingsakte.

Wat is de waarde van de woning? Is er voldoende overwaarde voor verbouw? Een waardebepaling kan gedaan worden door een taxateur, middels Calcasa of op basis van de WOZ-waarde. Het is maar net waar de waardebepaling voor nodig is.

Verkopen en daarna gaan huren

In het verleden hebben wij meerdere klanten geholpen, die eerst wilden verbouwen, daarna toch wilden verhuizen naar een andere koopwoning en uiteindelijk gingen huren. Staat u al ingeschreven voor een huurwoning? Doe dat alvast, ook als het de komende 10 jaar niet aan de orde is.

De Woningwijzers bieden u de volgende opties:
  • Verkoop van uw woning

Wij regelen de verkoop vanaf het eerste financiële gesprek tot en met het tekenen van de akte bij de notaris;

  • Zelf verkopen

Mocht u zelf de verkoop willen doen, dan kan dat ook. Dit kan samen met De Woningwijzers. Wij adviseren u dan in de zijlijn.

Wat doen wij in ieder geval:

  • altijd een goed financieel gesprek als start
  • we regelen alle opdrachten met externe partijen
  • controleren van de opgestelde overeenkomsten/af te sluiten contracten
  • begeleiden van het hele traject tot en met het tekenen van de verkoopakte bij de notaris.

Onze diensten