Opleidingen

  • Erkend Hypothecair Planner (NVHP)
  • Erkend Financieel Adviseur (SEH)
  • Wft Hypothecair krediet, Consumptief krediet & Basis en Vermogen
  • Gecertificeerd Aankoopbegeleider

Anke Albring

Mijn naam is Anke Albring. Getrouwd met Nico, wonende in Westerbork met onze hond Nelson, een Vizsla. Mijn roots liggen in Assen, ik ben dus een geboren en getogen Drentse en daar ben ik best trots op.

Mijn carrière begon ik als notarieel medewerker (in Assen), later doorgegroeid tot notarisklerk (Apeldoorn) In het notariaat heb ik ontzettend veel geleerd. Daar ligt de basis van mijn juridische kennis, van het opstellen van overeenkomsten en van het personen- en familierecht (erven en schenken).

Na tien jaar gewerkt te hebben op twee notariskantoren, kwam ik in het bankwezen terecht. De overstap heb ik gemaakt omdat de functie van notarisklerk, slechts een uitvoerende rol was aan het einde van het aankoopproces. Maar ik wilde graag zelf mensen helpen en begeleiden bij het aankopen van een woning. De woningmarkt heeft mij van kinds af aan al aangetrokken. Mijn vader was “parttime makelaar” en er kwamen altijd blije mensen over de vloer. Dat wilde ik later ook.

Ik koos voor de financiële kant en maakt de overstap naar een landelijk grote bank. Via de functie van cliëntadviseur werd ik opgeleid tot Hypotheekadviseur en later tot Financieel Adviseur. In totaal heb ik 15 jaar in het bankwezen gewerkt.

Mijn voorliefde voor reizen en vrijheid zorgde ervoor dat ik tot twee keer toe ontslag nam. In 2006 hebben mijn man en ik samen een half jaar door Europa gefietst. Geweldig wat een mooie ervaring. Eén om nooit meer te vergeten. Eenmaal thuis weer gesolliciteerd en daarna nog 6 jaar in de functie van Hypotheek/Financieel Adviseur in loondienst gewerkt.

In 2011 wist ik het zeker.  Ik moest en zou ondernemen! Weer mijn baan opgezegd en nu volgde een fietsreis van twee maanden door Thailand en Laos. Voldoende rust en tijd om plannen uit te werken. Bij thuiskomst ben ik direct gestart als ZZP-er. Eerst een jaar op inhuurbasis …. weer bij een grote bank. Dat beviel niet meer.

In 2013 had ik vergunning van de AFM om uiteindelijk zelfstandig te mogen adviseren op financieel gebied. En dat past bij mij: geen grote logge organisatie, maar lekker mijn eigen keuzes maken en naar de klant toe, op een tijdstip die ons beiden past.

De rest is geschiedenis… en gaan we in vliegende vaart naar de dag van vandaag: Albring Financieel Advies is een florerend bedrijf, waarin ik dagelijks mijn droombaan uitoefen. Mensen helpen bij de aankoop van hun droomhuis. Goede gesprekken aan de keukentafel bij de klant thuis, met steeds het eindresultaat voor ogen: Fijner wonen en financiële rust.

In Albring Financieel Advies richt ik mij met name op de financiële kant. Dat gaat van erven en schenken tot aan het aanvragen van de hypotheek (bemiddelen en advies)

Vanuit De Woningwijzers, kan ik mensen nog beter begeleiden in het hele proces van een huis kopen en verkopen. We beginnen weer met een goed gesprek over de wensen en de (financiële) mogelijkheden. Vervolgens gaan we alle aspecten bij langs: van verkoop en aankoop (of huur), verhuizing tot de hypotheek. Wij helpen, ondersteunen en adviseren.

Hoe weet u dat u bij mij/ons aan het juiste adres bent? Ik handel altijd vanuit het belang van de klant. De wensen van de klant zijn de leidraad. Daarbij ben ik niet gebonden aan een bank of maatschappij. De klant krijgt echt onafhankelijk en eerlijk advies. Vooraf is altijd duidelijk wat iemand betaalt voor welk advies. Eerlijkheid, duidelijkheid en alle aandacht, dat is wat een klant van mij/ons kan verwachten.

Kennis en ervaring. Vanaf het moment dat ik de schoolbanken verliet, ben ik nog altijd aan de studie. Vier jaar heb ik de opleiding tot Notarisklerk gevolgd. Later alle mogelijk bankdiploma’s, teveel om op te noemen (kijk gerust op Linked In) Jaarlijks hou ik mijn opleidingen goed bij. Op dit moment ben ik Erkend Hypothecair Planner (NVHP), Erkend Financieel Adviseur (SEH en WFT) en Gecertificeerd Aankoopbegeleider.

Nog meer over Anke …

Zoals eerder genoemd hou ik van reizen, van lezen en vooral van buiten zijn. Ik wandel en train veel met de hond en ben vaak in de tuin te vinden. De verre en lange reizen schieten er al een paar jaar bij in. Dit toch als gevolg van het ondernemerschap. Daardoor is hond Nelson in mijn leven gekomen. Die zorgt ervoor dat ik 3 tot 4 maal daags lekker aan de wandel ga.