Opleidingen

  • Erkend Hypothecair Planner (NVHP)
  • Erkend Financieel Adviseur (SEH)
  • Wft Hypothecair krediet, Basis en Vermogen
  • Gecertificeerd Aankoopbegeleider

Anke Albring

Mijn naam is Anke Albring. Getrouwd met Nico, wonende in Westerbork met onze hond Nelson, een Vizsla. Mijn roots liggen in Assen, ik ben dus een geboren en getogen Drentse en daar ben ik best trots op.

Mijn carrière begon ik als notarieel medewerker (in Assen), later doorgegroeid tot notarisklerk (Apeldoorn) In het notariaat heb ik ontzettend veel geleerd. Daar ligt de basis van mijn juridische kennis, van het opstellen van overeenkomsten en van het personen- en familierecht (erven en schenken).

Na tien jaar gewerkt te hebben op twee notariskantoren, kwam ik in het bankwezen terecht. De overstap heb ik gemaakt omdat de functie van notarisklerk, slechts een uitvoerende rol was aan het einde van het aankoopproces. Maar ik wilde graag zelf mensen helpen en begeleiden bij het aankopen van een woning. De woningmarkt heeft mij van kinds af aan al aangetrokken. Mijn vader was “parttime makelaar” en er kwamen altijd blije mensen over de vloer. Dat wilde ik later ook.

Ik koos voor de financiële kant en maakt de overstap naar een landelijk grote bank. Via de functie van cliëntadviseur werd ik opgeleid tot Hypotheekadviseur en later tot Financieel Adviseur. In totaal heb ik 15 jaar in het bankwezen gewerkt.

Mijn voorliefde voor reizen en vrijheid zorgde ervoor dat ik tot twee keer toe ontslag nam. In 2006 hebben mijn man en ik samen een half jaar door Europa gefietst. Geweldig wat een mooie ervaring. Eén om nooit meer te vergeten. Eenmaal thuis weer gesolliciteerd en daarna nog 6 jaar in de functie van Hypotheek/Financieel Adviseur in loondienst gewerkt.

In 2011 wist ik het zeker.  Ik moest en zou ondernemen! Weer mijn baan opgezegd en nu volgde een fietsreis van twee maanden door Thailand en Laos. Voldoende rust en tijd om plannen uit te werken. Bij thuiskomst ben ik direct gestart als ZZP-er. Eerst een jaar op inhuurbasis …. weer bij een grote bank. Dat beviel niet meer.

In 2013 had ik vergunning van de AFM om uiteindelijk zelfstandig te mogen adviseren op financieel gebied. En dat past bij mij: geen grote logge organisatie, maar lekker mijn eigen keuzes maken en naar de klant toe, op een tijdstip die ons beiden past.

De rest is geschiedenis… en gaan we in vliegende vaart naar de dag van vandaag: Albring Financieel Advies is een florerend bedrijf, waarin ik dagelijks mijn droombaan uitoefen. Mensen helpen bij de aankoop van hun droomhuis. Goede gesprekken aan de keukentafel van de klant zelf, met steeds het eindresultaat voor ogen: Fijner wonen en financiële rust.

In AFA richt ik mij met name op de financiële kant. Dat gaat van erven en schenken tot aan het aanvragen van de hypotheek (bemiddelen en advies)

Door de samenwerking met Jos in De Woningwijzers, kan ik mensen nog beter begeleiden in het hele proces van een huis kopen en verkopen. We beginnen weer met een goed gesprek over de wensen en de (financiële) mogelijkheden. Vervolgens gaan we alle aspecten bij langs: van verkoop en aankoop (of huur), verhuizing tot de hypotheek. Wij helpen, ondersteunen en adviseren.

Hoe weet u dat u bij mij/ons aan het juiste adres bent? Ik handel altijd vanuit het belang van de klant. De wensen van de klant zijn de leidraad. Daarbij ben ik niet gebonden aan een bank of maatschappij. De klant krijgt echt onafhankelijk en eerlijk advies. Vooraf is altijd duidelijk wat iemand betaalt voor welk advies. Eerlijkheid, duidelijkheid en alle aandacht, dat is wat een klant van mij/ons kan verwachten.

Kennis en ervaring. Vanaf het moment dat ik de schoolbanken verliet, ben ik nog altijd aan de studie. Vier jaar heb ik de opleiding tot Notarisklerk gevolgd. Later alle mogelijk bankdiploma’s, teveel om op te noemen (kijk gerust op Linked In) Jaarlijks hou ik mijn opleidingen goed bij. Op dit moment ben ik Erkend Hypothecair Planner (NVHP), Erkend Financieel Adviseur (SEH en WFT) en Gecertificeerd Aankoopbegeleider.

Nog meer over Anke …

Zoals eerder genoemd hou ik van reizen, van lezen en vooral van buiten zijn. Ik wandel en train veel met de hond en ben vaak in de tuin te vinden. De verre en lange reizen schieten er al een paar jaar bij in. Dit toch als gevolg van het ondernemerschap. Daardoor is hond Nelson in mijn leven gekomen. Die zorgt ervoor dat ik 3 tot 4 maal daags lekker aan de wandel ga.

Jos Kasten

Mijn naam is Jos Kasten. Ik woon in Beilen, in het dorp dat in het hart van Drenthe ligt. Net als Anke ben ik ook een geboren en getogen Drentse. Een prachtige provincie om te wonen en werken als je het mij vraagt.

Mijn carriere begon ik in de horeca. Een droom vond ik het. De hotelschool volgde, met een duidelijke koers: bestuurlijk werk op de hogeschool deed ik ernaast en de keuzevakken in het laatste jaar waren geënt op het ondernemerschap. Mooie jaren in de hotellerie volgden en mijn missie was duidelijk: hotelmanager. Helaas is dat er nooit van gekomen, maar deze missie is misschien meer een droom. En dromen moet je altijd blijven houden. Vanuit de hotellerie rolde ik in het vak van regiomanager bij Koninklijke Horeca Nederland voor horecaondernemers. Een uitdagende baan, waarin mijn juridische basis is gelegd.

Begin 2018 heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Als ZZP’er zet ik graag bedrijven in beweging met mijn bedrijf MetJos. Ik help bij het structureren van processen, ben actief met marketing en promotie, organiseer evenementen, vervul de rol van directeur binnen een organisatie en houd me bezig met de AVG. Een breed scala aan werkzaamheden waarvan ik veel energie krijg. Dat ik nu daarnaast ook met Anke mag samenwerken is een kers op de taart. Wij vullen elkaar precies aan en hebben aan een half woord genoeg. Sinds het begin van De Woningwijzers kijk ik steeds vaker uit naar de vrijdagmiddag, niet omdat het dan bijna weekend is, maar omdat Anke en ik dan vaak samen aan het werk zijn. Mijn rol in het bedrijf is echt het regelen, het ontzorgen van onze klanten en de “achterkant” van de algemene werkzaamheden zoals administratie, pr en marketing etc.

Alsof een bloeiende carriere nog niet genoeg is, zet ik mij ook graag maatschappelijk in. Zo ben ik secretaris van de Drentse Fiets4Daagse en hou ik me er bezig met, hoe kan het ook anders, de pr en marketing. Daarnaast ben ik enthousiast redactielid van het tijdschrift van de Historische Vereniging Gemeente Beilen. Zowel de Fiets4Daagse als de Historische Vereniging zijn in beweging. Doel is om beide toekomstbestendig te maken en te houden. Bij de Fiets4Daagse heeft dat geresulteerd in een heel nieuwe manier van het evenement vermarkten en een nieuwe huisstijl die naadloos aansluit bij de Drentse huisstijl. De Historische Vereniging zocht een jonge redactie en die hebben ze gevonden. Met vier anderen mag ik nu vier keer per jaar een prachtig tijdschrift samenstellen om zo de geschiedenis te laten leven.

In de vrije tijd die ik heb, organiseer ik dus graag leuke dingen. Kan slecht stilzitten, behalve in een restaurant of op het terras. Samen met vrienden en familie lekker eten en drinken hoort er helemaal bij. Verder ontspan ik door te lezen en veel te wandelen. En hoewel ik van beweging houd in bedrijven, in het dagelijkse leven blijft mijn beweging bij wandelen. Leuk weetje: afgelopen april in Japan, toch meer dan 200 km gelopen dus op vakantie lukt dat beter dan doordeweeks!

Opleidingen

  • International Hospitality Management